top of page
amanda-sandlin-jIdKrtJF8Uk-unsplash.jpg

Wijzer bestaat uit twee groei- en jongerencoaches: Ann en Veronique. Vanuit onze ervaring als leerkracht en jongerenbegeleider merkten we dat er meer nood is aan studiecoaching en groeibegeleiding voor adolescenten en jongvolwassenen.

We volgden heel wat opleidingen, allemaal in het teken van jongeren die het moeilijk hebben om hun weg te vinden.

 COACHINg jongeren

Studiecoaching

Bij de studiecoaching blijven we niet stilstaan bij wat het probleem is, maar zoeken we manieren om vooruit te kunnen. We gaan samen met de jongere zoeken hoe we het studeren concreet gaan aanpakken.

We volgden specifiek opleidingen om onderpresteren aan te pakken omdat we merken dat veel cognitief sterke leerlingen vastlopen van zodra ze in het middelbaar écht moeten beginnen studeren. Ook voor hoogsensitieve jongeren vraagt het verwerken van leerstof in en buiten de klas vaak een andere aanpak.

denys-nevozhai-z0nVqfrOqWA-unsplash.jpg

we zoeken manieren om vooruit te kunnen

jason-blackeye-Q3NEoed1dzs-unsplash.jpg

we Gaan actief op zoek naar wat je wil en wat nodig is om dat te bereiken

Groeibegeleiding

Daarnaast doen we aan groeibegeleiding: dat houdt in dat we proberen om jongeren die blokkeren opnieuw op weg te helpen. Faalangst komt niet zelden voor bij adolescenten en jongvolwassenen en kan gelinkt worden aan meerbegaafdheid, hoogsensitiviteit en perfectionisme.

We helpen jongeren bij wie perfectionisme een belemmering is, bij wie het leven vooral uit 'moetens' bestaat, bij wie een laag zelfbeeld, controledrang, angst, een grote nood aan bevestiging, altijd blijven doorgaan, te hoge kwaliteitseisen stellen, piekeren, ... het leven tekent. Om dit patroon te doorbreken werkt Veronique met de OCP-methodiek (zie ook pagina 'aanbod volwassenen').

 

Bij Wijzer zijn we opgeleid om jongeren te helpen groeien, zowel op studievlak als op persoonlijk vlak. Wij dagen jongeren uit om buiten hun comfortzone te treden. Samen met hen gaan we actief op zoek naar wat ze willen en wat nodig is om dat te bereiken. Cruciaal hierbij is het aanleren van een groeimindset waardoor de jongere op een andere manier naar ervaringen en gebeurtenissen leert kijken. ‘Ik kan dat niet’ geloven wij niet.

Contact
bottom of page